Cookie- og persondatapolitik

Cookiepolitik

Opdateret 24. maj 2018

Når du færdes på Alkoholreklamenævnets hjemmeside efterlader du dig elektroniske spor via cookies. Oplysningerne er anonyme, og kan derfor ikke anvendes til at identificere hvem du er. Cookies lagres på din harddisk sammen med cashede filer.

Hvad er cookies
Cookies er små tekstfiler med bogstaver og tal, der downloades til din computer eller mobile enhed, når du besøger et websted. Cookies er ikke skadelige og kan ikke indeholde virus eller skadelige programmer.

Cookies kan opdeles i forskellige kategorier, alt efter hvilket formål de har. Eksempelvis anvendes tekniske cookies til, at en hjemmesides funktioner virker.

Hvilke cookies bruger Alkoholreklamenævnet?

Session cookies
Alkoholreklamenævnet anvender session cookies på hjemmesiden. Disse er nødvendige for at holde en forbindelse mellem din computer og hjemmesiden. Sessionscookies slettes igen, når du lukker din browser.

Persistent cookies
Alkoholreklamenævnet anvender persistent cookies på hjemmesiden. Disse cookies bliver lagret på din computer for at huske nogle valg du har foretaget på hjemmesiden. Den lagrede cookie, betyder, at du fx ikke vil blive præsentere for en banner igen, hvis du allerede en gang har trykket ”ok” i den.

Cookies og Google Analytics
Til løbende at forbedre vores hjemmeside indsamles en anonymiseret statistik med et webanalyseværktøjet, Google Analytics, som gemmer cookies med et anonymt tilfældigt generet brugernummer. Formålet med cookies er at tælle antallet af besøg fra forskellige browsere/computere. Google Analytics gemmer også cookies med oplysning om trafikkilden til et besøg, og om der er foretaget en søgning efter indhold på websitet.

Google Analytics sætter to typer cookies, nemlig persistent cookies, der viser, om brugeren er tilbagevendende, hvor brugeren kommer fra, hvilken søgemaskine, der er brugt, keywords osv. og sessionscookies, som bruges til at vise, hvornår og hvor længe en bruger er på sitet. Sessionscookies udløber efter hver session, det vil sige, når du lukker din fane eller browser

Hvis du vil læse mere om Google Analytics, kan du følge linket her.

Du kan fravælge brugen af Google Analytics Cookies her.

Sådan styrer du brugen af cookies
Du skal være klar over, at du på Alkoholreklamenævnets hjemmeside accepterer cookies alene ved at bevæge dig videre rundt på hjemmesiden – også selvom du ikke klikker ”OK” eller lignende i oplysningsboksen vedrørende cookies.

Du kan sætte din browser til at informere dig, når du modtager en cookie, eller du kan vælge at slå cookies helt fra. Dette administreres under ”indstillinger” i din browser. Slår du brugen af cookies fra, risikerer du, at visse dele af hjemmesiden ikke længere vil fungere. Vi håber derfor du vil tillade vores brug af cookies, så du kan anvende vores hjemmeside optimalt. Du kan læse mere om, hvordan du styrer anvendelsen af cookies her.

 

__________________________

 

Persondatapolitik

Opdateret 24. maj 2018

I Alkoholreklamenævnets persondatapolitik kan du læse om, hvornår Alkoholreklamenævnet anvender personoplysninger, til hvilket formål vi behandler personoplysninger, samt hvilke rettigheder de personer, oplysningerne vedrører, har.

Indsamling af persondata ved brug af Alkoholreklamenævnets hjemmeside
Alkoholreklamenævnet har løbende adgang til statistiske oplysninger om besøgende på hjemmesiden. Det er ikke muligt at genkende enkelte personer ud fra disse oplysninger.

Følgende oplysninger indsamles, når du anvender vores hjemmeside:

  • Hvilke sider du har kigget på og hvornår – dit ”elektroniske spor”
  • Hvilken browser du bruger
  • Hvilken IP-adresse du har
  • Eventuelt hvilket brugernavn du har

Ovennævnte oplysninger indhentes ved hjælp af cookies, og der henvises i den forbindelse til vores gældende cookie-politik.

Formålet med indsamlingen er at kunne optimere hjemmesiden, afvikle den almindelige drift, yde medlemsservice og udarbejde statistikker.

Indsamling af persondata ved tilmelding til arrangementer via vores hjemmeside
For at kunne registrere dig som deltagende til et arrangement, indsamler vi personoplysninger om dig. Vi indsamler typisk følgende data, som du selv afgiver, når du tilmelder dig:

Kontaktoplysninger:

  • Navn
  • E-mailadresse
  • Firma/arbejdsplads

Formålet med indsamlingen: At kunne tilbyde elektronisk tilmelding ved afholdelse af arrangementer.

Indsamling af persondata ved konkrete henvendelser
Når du henvender dig til Alkoholreklamenævnet via klageformular, kontaktformular eller e-mail, lagres de data, du sender til os, lokalt.

Formålet med indsamlingen: At kunne yde service og foretage sagsbehandling.

Hvornår slettes den indsamlede persondata?
Oplysningerne opbevares i det tidsrum, der er tilladt i henhold til lovgivningen, og vi sletter dem, når de ikke længere er nødvendige. Perioden afhænger af karakteren af oplysningen og baggrunden for opbevaring. Det er derfor ikke muligt at angive en generel tidsramme for, hvornår informationer slettes.

Dine rettigheder
Du har ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger vi behandler om dig. Du kan desuden til enhver tid gøre indsigelse mod, at oplysninger anvendes. Du kan også tilbagekalde dit samtykke til, at der bliver behandlet oplysninger om dig. Hvis de oplysninger, der behandles om dig, er forkerte, har du ret til, at de bliver rettet eller slettet. Henvendelse herom kan ske til: info@alkoholreklamenaevn.dk. Hvis du vil klage over vores behandling af dine personoplysninger, har du også mulighed for at tage kontakt til Datatilsynet.

Udgiver
Websitet ejes og publiceres af:

Bryggeriforeningen
CVR 48923518
Gamle Carlsberg Vej 16
1799 København
Danmark