Afgørelser i Alkoholreklamenævnet

Læs flere afgørelser

Klage over bryggeri for logo på børnefodboldtrøje

07.09.2004

Klagens indhold
Alkoholpolitisk Landsråd klagede over, at Alkoholpolitisk Landsråd havde kunnet købe en lille størrelse trøje med et bryggeris logo på i en fodboldklubs butik. Ydermere klagedes over en folder fra samme fodboldklubs fanklub, som viste et billede af en dreng iklædt en fodboldtrøje med et bryggeris logo.

Beskrivelse af markedsføringstiltaget
Den indkøbte fodboldtrøje var købt i fodboldklubbens butik, og var en ”stumpet” voksentrøje med bryggeriets logo på.
Folderen for fanklubben viste et billede af en fodboldspiller, der løber ind på banen med en bolddreng i hånden – begge iført foldboldtrøjer med bryggeriets logo på.

Indklagedes bemærkninger til klagen
Bryggeriet anførte i sagen, at trøjen med logo på var en sædvanlig voksenstørrelse. Trøjen var en ”stumpet” model alene af modemæssige årsager, og kunne derfor ikke tages som udtryk for, at trøjen skulle være henvendt til børn.

Mht. folderen fra fodboldklubbens fanklub anførte bryggeriet, at der var tale om et foto fra sæsonen 2002/2003, og at en ny brochure var under udarbejdelse. Fodboldklubbens direktør bekræftede udtrykkeligt over for bryggeriet, at Håndhævelsesudvalgets retningslinier vil blive efterkommet fremover.

Håndhævelsesudvalgets afgørelse
Udvalget tog til efterretning, at producenten og udvalget er enige i reglerne for logos anvendelse. Udvalget præciserede, at en ejer af et varemærke er ansvarlig for licenseret brug af varemærket.

Klager
Alkoholpolitisk Landsråd


Læs flere aførelser